Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ :ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς στις 10  και 12 Νοέμβρη  2014 η
Δημοτική Αρχή (Δ.Α.) ανέδειξε για μια ακόμη φορά τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει εφαρμόζοντας μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, τσαλαπατώντας και σκίζοντας στην κυριολεξία ακόμη και αυτόν τον αντιδημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ., που η ίδια έχει ψηφίσει . 

Είναι γεγονός ότι όσο εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική, όσο επιτείνονται τα βάρβαρα μέτρα εις βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με σκοπό να βγουν αλώβητοι από την κρίση οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι  και να θωρακισθεί η κερδοφορία τους, τόσο θα αυξάνεται  ο αυταρχισμός και η καταστολή  μέσα στο Δ.Σ. , αλλά κυρίως έξω από αυτό με σκοπό να χτυπηθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Η Δ.Α. πρωτοστατεί σε αυτήν την πολιτική ως καλολαδωμένο γρανάζι και ιμάντας της κυβερνητικής πολιτικής, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα αυτήν. Εντείνει τον αυταρχισμό, τις ύβρεις , τις προβοκάτσιες και τις απειλές εντός του Δ.Σ. εναντίον της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί έτσι πιστεύει ότι θα κάμψει το λαϊκό – εργατικό κίνημα και θα εφαρμόσει πιο εύκολα την πολιτική της.

Στην συζήτηση του απολογισμού , ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2013 του Δήμου, τόσο η Δημοτική Αρχή [ ΝΔ ] αλλά και η μείζονα αντιπολίτευση [ Μιχαλάτος ] και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν στην παραπάνω πολιτική που ακολουθήθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα , η οποία επιβάλλει για το μέλλον « ισοσκελισμένους» - ματωμένους για τα λαϊκά στρώματα προϋπολογισμούς, την επιχειρηματική λειτουργία του δήμου  και αντιπαρατέθηκαν σε δευτερεύοντα θέματα που δεν θίγουν τον πυρήνα και την ουσία αυτής της πολιτικής. 

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του οικονομικού απολογισμού του 2013 :

1.Τα ίδια έσοδα (κυρίως φόροι, τέλη & δικαιώματα) ανήλθαν στα 7.195.200 ευρώ που ήταν το 51,60% των Τακτικών Εσόδων.

2.Οι τακτικές επιχορηγήσεις από το κράτος   ήταν 6.747.737.29 ευρώ που ήταν το 48,4% επί των Τακτικών Εσόδων.

3.Τα συνολικά έσοδα του Δήμου έκλεισαν στα 36.727.263,23 ευρώ μειωμένα κατά -41% σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα που ήταν 62.267.512,73 ευρώ.

4.Τα συνολικά έξοδα (μεταξύ άλλων δαπάνες για έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες) του Δήμου έκλεισαν στα 35.036.407,37 ευρώ μειωμένα κατά -43,74% σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα που ήταν 62.267.512,73 ευρώ.

5.Οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού μειώθηκαν το 2013 σε σχέση με το 2012 κατά -14,61% και σε σχέση με το 2011 κατά -24,58%.

6.Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμούς οδών αυξήθηκε σε σχέση με το 2011 κατά +37,7%.

Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι καμία από τις υπόλοιπες δυνάμεις του ΔΣ  δεν θίγει την συστηματική υποχρηματοδότηση των δήμων  από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, την συστηματική δανειοδότησή τους που πραγματοποιήθηκε από όλες τις δημοτικές αρχές και τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου στην τοπική διοίκηση, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στους Δήμους,  την ταυτόχρονη αύξηση του κόστους των Δημοτικών υπηρεσιών καθώς και την ιδιωτικοποίηση τους  (πχ καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες, ύδρευση κ.λ.π.), τις προκλητικές και ληστρικές χαριστικές αποφάσεις , μη είσπραξης, μη επιβολής και διαγραφής Δημοτικών τελών - φόρων  μεγάλων  επιχειρήσεων στην Κεφαλονιά (Βιομηχανικών, Ξενοδοχειακών, Εμπορικών) . κ.α

Την ίδια ώρα που η Δ.Α. εφαρμόζει απαρέγκλιτα την κυβερνητική νομιμότητα, αρνείται να εφαρμόσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που επιδικάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους του δήμου μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες για τα δεδουλευμένα τους, ενώ προετοιμάζει την εκποίηση και ιδιωτικοποίηση της   δημοτικής περιουσίας και υπηρεσιών, όπως είναι το ΜΕΤΟΧΙ, την λειτουργία των παραλιών του Μύρτου και του Πλατύ Γιαλού, την λειτουργία  της Μελισσάνης και Δρογκαράτης αλλά και της υπηρεσίας είσπραξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.  
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι η πολιτική διαχείρισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου είναι μια πολιτική απόλυτα εχθρική για τους εργαζόμενους. Είναι μια πολιτική που γονατίζει τα λαϊκά στρώματα για να διασωθούν μια χούφτα παράσιτα, που ζουν σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. Για αυτό αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα  να οργανώσουν πιο αποφασιστικά την αντίσταση του σε αυτή την πολιτική, για να καταφέρουν  την πλήρη ανατροπή της. Να βάλουν πλώρη για την δική τους εξουσία που θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα.
Η Πανελλαδική Απεργία στις 27 Νοέμβρη να αποτελέσει σημαντικό σταθμό σε αυτή την πορεία.

                                                                    Αργοστόλι 14 Νοέμβρη 2014 
                                                                  Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου