Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Χέρι – χέρι ο εφοπλιστής Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς και η Χρυσή Αυγή, στοχοποιούν το ΚΚΕ και τους Δημοτικούς του Συμβούλους, με τη σιωπηρή συνενοχή των υπόλοιπων δυνάμεων

Όταν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κεφαλονιάς Λυκούδης συστηματικά υβρίζει και συκοφαντεί το ΚΚΕ (το αποκάλεσε «κατιναριό») αποκαλύπτει το φόβο και τον πανικό, τόσο το δικό του όσο και της Δημοτικής Αρχής, μπροστά στην προοπτική που βάζουν στο λαό οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την  προοπτική δηλαδή να οργανωθούν και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να δώσουν την δική τους διέξοδο στα αδιέξοδα που συσσωρεύει η πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης αλλά και η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής. 

Η χρυσαυγίτικη συμπεριφορά στελεχών της Δημοτικής Αρχής προεξάρχοντος του αντιδημάρχου Λυκούδη φανερώνει, εκτός των άλλων, πόσο ενοχλεί η αποκάλυψη και η δυναμική (και η μοναδική τελικά αντιπολίτευση) των εκλεγμένων του ΚΚΕ, στην πολιτική που διεκπεραιώνει αποκλειστικά τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων στο Δήμο Κεφαλονιάς. Άλλωστε η τοπική Χρυσή Αυγή, αυτό το τσιράκι των εφοπλιστών, στην τελευταία της ανακοίνωση ακολουθεί την ίδια ακριβώς «επιχειρηματολογία» με τον αντιδήμαρχο, ενώ και το ειδησεογραφικό όργανο του εφοπλιστή επαναλαμβάνει καθημερινά τα επίθετα που χρησιμοποιούν οι νεοναζί.

Ο αντικομμουνισμός και η χυδαιότητα πάει πάντα μαζί με την επίθεση στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως: η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, αιγιαλοί, παραλίες κ.α.), η υποβάθμιση των συγκοινωνιών (κυρίως των ακτοπλοϊκών), η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων (απλήρωτη, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία), η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών κ.α. Άλλωστε καθόλου τυχαία ο εν λόγω αντιδήμαρχος και νεόκοπος ανερχόμενος εφοπλιστής, για το δικό του όφελος περικόπτει δρομολόγια και προσεγγίσεις, φεσώνει το λαό της Κεφαλονιάς με πανάκριβα εισιτήρια, ενώ αναγκάζει ναυτικούς και επιβάτες να ταξιδεύουν σε συνθήκες της περασμένης τριακονταετίας.

Να είναι σίγουρα τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετεί η Δημοτική Αρχή, ότι το ΚΚΕ δεν τρομοκρατείται, ούτε λασπώνεται από το βούρκο της καπιταλιστικής σαπίλας. Θα είναι πάντα ο ανυποχώρητος εκφραστής και υπερασπιστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης με οποιοδήποτε κόστος. Όσοι επιτίθενται στο ΚΚΕ και στους εκπροσώπους του αργά η γρήγορα θα πάρουν την απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφού καταλαβαίνουν ότι αυτή η επίθεση ουσιαστικά έχει αποδέκτη τους ίδιους. Καμιά εμπιστοσύνη και καμιά ελπίδα στις δυνάμεις που με οποιοδήποτε μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης υπόσχονται ευημερία στο λαό και ταυτόχρονα κέρδη για το κεφάλαιο. Η στάση σιωπής αυτών των δυνάμεων άλλωστε μπροστά σε τέτοιες επιθέσεις στο ΚΚΕ είναι στάση συνενοχής.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό της Κεφαλονιάς να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα και να καταδικάσει αυτήν την επίθεση, που δεν είναι η μόνη που γίνεται στο ΚΚΕ και στους εκλεγμένους συμβούλους του στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους εκπροσώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τον καλεί να οργανωθεί και με την πάλη αλλά και με την ψήφο του να βγει στο προσκήνιο, να αλλάξει τους συσχετισμούς προς όφελός του. διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου