Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Σχόλιο υποψηφίων της ΛΑ.ΣΥ. για την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Κεφαλονιάς.


Καταδικάζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Κεφαλονιάς προς τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕΚΙ, η υποψήφια περιφερειάρχης Αλεξάνδρα Μπαλού και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κεφαλονιάς με τη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση” έστειλαν την ακόλουθη δήλωση.
Όταν μια δημοτική αρχή δεν ντρέπεται για το γεγονός ότι :
·         οι μαθητές στεγάζονται ακόμα σε «κοντέινερς» και σε άλλες ακατάλληλες υποδομές,
·         σχολεία και νοσοκομεία  είναι σε απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση κυρίως μετά από τους σεισμούς του 2014,
·          η κατασκευή νέων σχολείων  πέντε χρόνια τώρα γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα σε Περιφέρεια, Δήμο και κυβέρνηση,
·         τα μέτρα ασφάλειας, ή αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης  των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι ανύπαρκτα και εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους μαθητές και εκπαιδευτικούς,
·         έχουν αποχαρακτηριστεί όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία του νησιού από την κυβέρνηση,
·         οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο κυριαρχούν στην εκπαιδευτική κοινότητα κ.α.,
τότε προφανώς δεν ντρέπεται και να υβρίζει.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να στεγάζονται σε επαρκείς και ασφαλείς χώρους, για τη σταθερή και μόνιμη δουλειά ,για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.
Συμπαραστεκόμαστε στους χιλιάδες μαθητές που διαδηλώνουν σήμερα  και αύριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που εντείνει τούς ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση που υποβαθμίζει  το μορφωτικό επίπεδο, την κριτική ικανότητα και την νοητική ανάπτυξη των μαθητών. Ενάντια στο «νέο»  Λύκειο που  θα είναι απογυμνωμένο από τη γενική μόρφωση, θα μετατρέπει τους μαθητές ακόμη παραπέρα σε πειραματόζωα και θα οδηγεί τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Η απάντηση σε αυτήν την πολιτική που σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις και υλοποιούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση των αγώνων. Σε αυτό το δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε και να γίνουμε δύναμη ανατροπής