Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Περιοδεία Αλεξάνδρας Μπαλλού 11/4/2019 Κεφαλονιά

Περιοδεία Αλεξάνδρας Μπαλλού 11/4/2019 Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά περιόδευσε σήμερα η Αλεξάνδρα Μπαλού,υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Αργοστολίου, Γιάννη Κουρούκλη, τον υποψήφιο δήμαρχο Ληξουρίου, Δημήτρη Μαντζούρατο, και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Γιώργο Γαβρίλη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, και Νίκο Γκισγκίνη, απερχόμενο επικεφαλής του Δήμου Κεφαλονιάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Πρώτος σταθμός η ΑΕΝ, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο της σχολής, αναπτύχθηκαν οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για αποκλειστικα Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, χωρίς την παρέμβαση των εφοπλιστών. Η Αλεξάνδρα Μπαλού συζητώντας με τους σπουδαστές και το διδακτιό προσωπικό ανέδειξε τις αναγκες σίτισης, στέγασης και μετακίνησης των Σπουδαστών, καλώντας τους να αξιοποιήσουν και τη ψήφο τους για να δώσουν πλήγματα σε αυτή την πολιτική που είναι η αιτία των οξυμένων προβλημάτων τους.
Δεύτερος σταθμός το Νοσοκομείο Αργοστολίου που μετά τις δραματικές εξελίξεις και τις παραιτήσεις του Διευθυντή και του νοσηλευτικού προσωπικού της νεφρολογικής κλινικής, διαπιστώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης , αναγκάζοντας το προσωπικό να εργάζεται κάτω από άθλιες συνθήκες. Τονιστηκέ από μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης η αναγκαιότητα να δυναμώσει η πάλη σε συντονισμό δράσης με το εργατικό κίνημα, για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας σε όλο το λαό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το υγειονομικό προσωπικό. Ταυτόχρονα αναδείχτηκε η επειγουσα ανάγκη να μην κλείσει ούτε δευτερόλεπτο η Νεφρολογική Κλινική.
Τρίτος σταθμός, η Εφορία όπου σε συγκέντρωση των υπαλλήλων της απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν τόσο την Περιφέρεια όσο και τον Δήμο Κεφαλονιάς, όπoυ ακούστηκαν με ενδιαφέρον οι θέσεις και το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αναδείχτηκε ότι με την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις κάλπες θα δοθεί απάντηση στη σημερινή αντιλαική πολιτική καθώς και στη σημερινή κυβέρνηση και τους προκατόχους της, την ΕΕ, αλλά και τις τοπικές - περιφερειακές αρχές που εφαρμόζουν πιστά αυτήν τη στρατηγική.


Ακολουθούν φωτογραφίες απι την περιοδεία