Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Μιλώντας μπροστά σε πλήθος κόσμου, που γέμισε το Εργατικό Κέντρο, σε εκδήλωση παρουσίασης ψηφοδελτίων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, η κ. Μπαλού δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από το Ιόνιο. «Όχι μόνο για λόγους περιβαλλοντικούς, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τεράστια παραδείγματα για τις πιθανότητες μιας περιβαλλοντικής καταστροφής, αλλά και γιατί ορυκτός πλούτος, με τη σύμβαση που υπέγραψαν, παραδίδεται ολόκληρος στα ντόπια και ξένα μονοπώλια», είπε και επιτέθηκε στον νυν περιφερειάρχη προσθέτοντας τα εξής:
Είναι πρόκληση αυτοί όλοι που μέχρι πρότινος διαφωνούσαν, με πρώτο και… αρχηγό τον κ. Γαλιατσάτο, ότι δεν πρέπει να γίνει η εξόρυξη, ότι δεν πρέπει να πουληθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας… Σήμερα όλοι είναι υπερήφανοι και υπογράφουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου. Ο λόγος είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων και κλάδων εκεί που εκείνοι θέλουν να επενδύσουν για να κερδοφορήσουν».
Και συνέχισε: «Γιατί η περιοχή μας είναι από τις πιο σεισμογενείς περιοχές. Ακόμη και αν όλοι οι όροι τηρούνταν μπορεί και θα έπρεπε σε αυτή την περιοχή να μην γινόταν αυτή η εξόρυξη γιατί θα κινδύνευε από επιδράσεις και συνέπειες λόγω της σεισμικότητας.
Η πώληση της περιουσίας του λαού δεν θα σημάνει τίποτα για την τσέπη μας. Ούτε το πετρέλαιο θα φθηνήνει ούτε τίποτα»
.
Καλύτερα να σιωπήσουν
Για το φλέγον θέμα των ημερών, αυτό τις Υγείας, η υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγόρησε για υποκρισία την Ρόδη Κράτσα και τον Αλέξανδρο Αλεξάκη, λέγοντας τα εξής:
«Τώρα ανακάλυψαν το πρόβλημα του νοσοκομείου η κ. Κράτσα και ο κ.Αλεξάκης;
Είναι προκλητικό γιατί αφού ο διαπίστωναν το πρόβλημα, κανείς δεν τόλμησε, έστω και για ψέματα, αφού το ψέμα το έχουν… «ψωμοτύρι», να κάνουν κριτική στα κόμματα που τους στηρίζουν, να κάνουν κριτική στην πολιτική που έφτασε την κατάσταση εκεί. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σιωπήσουν.
Η αιτία είναι η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δομών υγείας που την ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις με τα μνημόνια που πέρασαν.
Τέλος, χαιρέτησε την αγωνιστική στάση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου προσθέτοντας τα εξής: «Οι γιατροί δίνουν μάχη καθημερινά σε εξαντλητικά ωράρια, για να ανταποκριθούν στο καθήκον τους, με τεράστιες ελλείψεις τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό. Αυτό το πρόβλημα απαντιέται μόνο με μία οργανωμένη λαϊκή παρέμβαση με αίτημα την στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό του νοσοκομείου».
Η κ. Μπαλού παρουσίασε ορισμένους ακόμη υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από την Κεφαλονιά, όπως για παράδειγμα: τον Βασίλη Βασιλάτο, κτηνοτρόφο, 30 ετών από τον Άγιο Βασίλη Παλικής, τον Γιώργο Γαβρίλη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, την Αγγελική Γαρμπή, την Αμιλία Γαρμπή, την Πόπη Μαρκέτου από τη Σάμη, τον λογιστή Ανδρέα Μεσολωρά, τον Σπύρο Φαρακλό κ.α.
«Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που μας ανήκει», κατέληξε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου