Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά η υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλεξάνδρα Μπαλού, συνοδεία του υποψήφιου Δημάρχου Αργοστολίου Γιάννη Κουρούκλη και άλλων στελεχών, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 12/3/2019 τους εργαζόμενους του Δήμου Κεφαλονιάς που στεγάζονται στο «Ξενία», τη Διαδημοτική, τον Απόπλου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ. Ν. Κεφαλληνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου που στεγάζεται «προσωρινά» σε κτήριο στην Μονή του Αγίου Ανδρέα. Το απόγευμα περιόδευσε στα Φαρακλάτα και τα Διλινάτα όπου συζήτησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα χωριά .
Η συζήτηση με τους εργαζόμενους στις δομές ήταν πλούσια και ανέδειξε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που υπάρχουν, προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από τις κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης και υλοποιείται στο ακέραιο από τις υπάρχουσες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Δημοτικού Γηροκομείου  όπου το νέο κτήριο με 140 κλίνες, πτέρυγα για τροφίμους με Αλτσχάιμερ κ.ά., είναι κατά 98% έτοιμο αλλά η μετεγκατάσταση δεν ξεκινάει γιατί δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να στελεχώσει τη νέα δομή που θα προκύψει από αυτή τη μετακίνηση και δεν προβλέπονται μόνιμες προσλήψεις, αλλά μόνο δίμηνες συμβάσεις ή εργαζόμενοι από κοινωφελή προγράμματα!!!

Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι η δομή του «Απόπλου», του κέντρου πρόληψης της  χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, όπου η σημερινή δημοτική αρχή ( ΝΔ ) στον Δήμο Κεφαλονιάς αν και προβλέπεται θεσμικά να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής, δεν εμφανίζεται ούτε καν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., ούτε και παρέχει καμία υλική στήριξη και χρηματοδότηση στην ανωτέρω δομή, δείχνοντας πως πραγματικά αντιλαμβάνεται την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων όπως η πρόληψη από την χρήση εξαρτησιογόνων  ουσιών.

 

Γενικό και σταθερό φαινόμενο σε όλους τους χώρους είναι η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, κατάσταση που οδηγεί με τη σειρά της σε μια σειρά άλλα προβλήματα (εντατικοποίηση, αδυναμία εξυπηρέτησης του κοινού κλπ) καθώς και οι απαράδεκτοι χώροι στέγασης των υπηρεσιών όπως οι άθλιοι  χώροι του «Ξενία» ή τα σοβαρά προβλήματα που έχει αποκτήσει το ΓΝΚ μετά τους σεισμούς του 2014 και ακόμα δεν έχουν αντιμετωπιστεί στο ελάχιστο.
«Η λύση είναι να αναδείξουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του λαού και του κινήματος για σταθερή δουλειά, για έργα και υποδομές σε σχολεία, Υγεία, Αθλητισμό, δρόμους, αντισεισμική προστασία. Το κύριο δεν είναι η απορρόφηση των κονδυλίων γενικά και αόριστα, αλλά πού πάνε. Οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι χάρισμα καμιάς ΕΕ. Βγαίνουν από τη βαριά φορολογία του λαού, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις φοροαπαλλάσσονται. Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών του αντιλαϊκού πλαισίου των νόμων της ΕΕ και των κυβερνήσεων, αλλά δεν υποτασσόμαστε σε αυτό. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει απάντηση στην απογοήτευση και αυτή είναι να ενισχυθούν παντού τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, να βγει μπροστά ο λαός και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Δεν μπορούμε πια να ζούμε με ψίχουλα!», σημείωσε η Αλεξάνδρα Μπαλού στη διάρκεια της συζήτησης με εργαζόμενους και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε στο δρόμο για τις κάλπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου