Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων: 
Η διάθεση  πιστώσεων για μια σειρά δαπάνες που μεταξύ αυτών υπάρχουν 20 με απευθείας αναθέσεις και τουλάχιστον 9 που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί χωρίς καμιά απόφαση αρμόδιου οργάνου και σήμερα η Δημοτική Αρχή διαθέτει την πίστωση για να «υλοποιηθούν».
Η τροποποίηση του προϋπολογισμού κάτω από την πίεση των περικοπών κατά 60% της κρατικής χρηματοδότησης που επιβάλει η πολιτική της ΕΕ- κυβέρνησης και ελέγχεται για την υλοποίηση της από το οικονομικό παρατηρητήριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καλύπτονται ελάχιστες λαϊκές ανάγκες και όταν γίνεται αυτό σε περιορισμένο βαθμό να είναι από περικοπές άλλων δαπανών.
Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω :
1.Υπάρχει δαπάνη 8.000 ευρώ ΚΑ 70.6232 για πληρωμή μηνιαίου μισθώματος 800ευρώ για αποθηκευτικό χώρο για τα τρόφιμα των σεισμοπλήκτων που λήγει τον Ιανουάριο του 2015. Είχαμε ρωτήσει εδώ και μήνες-χωρίς να πάρουμε απάντηση- και ρωτήσαμε ξανά αν υπάρχουν τρόφιμα στο συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο και σε τι ποσότητες, ποια είναι η κατάσταση που βρίσκονται, αν τηρούνται οι υγειονομικοί όροι ασφαλείας, τι πρόκειται να γίνουν και γιατί δεν δέχονται να επισκεφθεί τον χώρο διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να πάρουμε και πάλι απάντηση. Για τον λόγο αυτό καταψηφίσαμε την δαπάνη αυτή.
2.Για την δαπάνη με ΚΑ 15.6261.02 «Εργασίες επισκευής και συντήρησης συστήματος κεντρικής θέρμανσης Λυκείου-Γυμνασίου Σάμης» εισηγηθήκαμε και ψηφίσαμε την πρόταση μας για ολόκληρο το ποσό που χρειάζεται για την κάλυψη πλήρως αυτής της ανάγκης-κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και μήνες πριν από την Δημοτική αρχή- αλλά και των άλλων βασικών λειτουργικών αναγκών που είναι άκρως απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος σήμερα και όχι τα ψίχουλα που εισηγείται η Δημοτική Αρχή να διατεθούν και αυτά κάτω από την πίεση της σχολικής κοινότητας. Επιπλέον είναι απαράδεκτο να παίρνονται αυτά τα χρήματα από την  κατασκευή της πεζογέφυρας  της Σάμης που με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και κυβέρνησης δεν υλοποιείται, αλλά έπρεπε να καλυφθούν από τα χρήματα που στέλνει το κράτος για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
Επίσης εισηγηθήκαμε να πληρωθούν άμεσα εργαζόμενοι που έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για χρήματα που χρωστάει ο Δήμος και Οργανισμοί του, πράγμα που αρνήθηκαν να κάνουν μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος του Θ. Μιχαλάτου στην Οικονομική Επιτροπή.


                                                                        Αργοστόλι 5 Νοέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου